Alkotótábor

Benczúr Gyula Rajziskola

https://benczurgyularajziskola.com/

A Millennium évében létrehozott Benczúr Gyula Művészeti Akadémia nyaranta alkotótáborokat tart Benczúrfalván. Az “en plain aire” táborok során festők, grafikusok, egy textilművész, valamint fiatal tehetségek, művész és rajztanárnövendékek alkothatnak együtt. Ihlető forrás az a gyönyörű természeti környezet, amelyben Benczúr Gyula is élt és alkotott. Ez az értékes kultúrtörténetű táj a művészi alkotómunka révén ismét visszakerül a magyar művészeti és kulturális élet vérkeringésébe. A fiatal művészek számára lehetőséget biztosít a kibontakozásra.

Az alapítvány másik célkitűzése a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, már fiatal gyermekkorban a szép felfedezése, a figyelem ráirányítása az esztétikumra. A nyaranta festőművészekkel, művész tanárokkal tartott gyermekrajz táborok idővel igen népszerűek lettek. A fiatal tehetségek felkarolása, a fantázia szárnyra eresztése, szeretetteljes légkörben megvalósult közös alkotás, sok öröm forrásává vált.

Az alkotótáborokban készült műveken időszakos kiállításokon, facebook oldalon mutattuk be a közönségnek.

Ebben a folyamatban megjött az igény arra, hogy fedél legyen a fejünk felett, és a művészeti munka egész évben folytatódhasson. Huszonöt évi kitartó kitartó törekvés eredményeként a Kormány meghozta a 1193/2018(IV.4.) számú határozatot a Benczúr Gyula Rajziskola megépítésére.